Autor slika teme: Igniel

Prijavi zloupotrebu

Morski Pas U Jadranu 2018

Objavi komentar

Jadran je dom čak trideset vrsta morskih pasa. To ipak više ovisi o gospodaru.


Vrste Morskih Pasa U Jadranu Raznolikost Vrsta U Jadranu Rtl Zivot I Stil

Morski pas dug dva metra u plićaku.

Morski pas u jadranu 2018. MORSKI PAS NA JADRANU Nikada u ovom krajevima nismo vidjeli nešto slično VIDEO Miran grad na obali Jadrana uzbunila je vijest da je na jednoj od njihovih plaža viđen morski pas. Listopada osvanula snimka morskog psa u Jadranu. Oko zgloba bio mu je vezan.

Morski psi u Jadranskom moru. To su podaci Shark Research Instituta koji takvu. Talijanski ribari snimili su ovu za Jadran iznimno rijetku vrstu.

Najveći morski pas u Jadranu je psina golema poslije kitopsine druga najveća riba na svijetuNjegova dužina može sezati i do 12 metara a unatoč veličini nije. Zasad se ne zna se je li autentična. Uočili su je 15 milja od grada Riminija na sjevernom Jadranu.

Morski psi postoje već preko 420 milijuna godina. JEDAN je muškarac umro nakon što ga je u moru nedaleko obale središnjeg Queenslanda napao morski pas. Lokalpatrioti Rijeka Pogledaj Temu Veliki Bijeli Morski Pas.

Nije česta ni u Mediteranu a kamo li tek u Jadranu. Prema izjavama stručnjaka itekako postoji i upravo je to činjenica koje smo se svi pribojavali. Ipak su impresivni i ljepotom i kao čuvari ravnoteže eko- sustava.

2018 Kod Baleara viđena velika bijela psina Znanost 30. Pin On Ostale Vijesti Pročitaj najnovije vijesti vezane uz pojam morski pas. One goleme bijele psine koje se ljudi jako boje gotovo uopće nema.

U Jadranskome moru ima mnogo morskih pasa no kako nisu ni veliki niti krvožedni kao neki koji žive u oceanima nisu ni pretjerano poznati. Postoji li mogućnost da će zbog klimatskih promjena u bližoj budućnosti biti sve više morskih pasa u Jadranu. Nije Australija nego je Korčula.

Naime u Jadranu je pronađeno oko 30-ak vrsta morskih pasa a ukupno postoji otprilike 10-ak tisuća jedinkiNa sreću oni nisu ni veliki ni opasni kao neki oceanski morski psi ali su iznimno bitni za održavanje eko-sustava. Modrulj psina lisica mačka bljedica pas mekuš kostelj i kučak su najčešće. Morski psi na Jadranu - Adriatic Sharks.

MORSKI PSI U JADRANSKOM MORU U Jadranskom moru živi 54 vrste hrskavičnjača podijeljenih u dva podrazreda 3 reda i 21 porodicu J ardas 1996. I nije velika bijela psina nego je modrulj. Od vremena vođenja službenih statistika odnosno u posljednjih 150 godina morski psi su odgovorni za smrt ukupno 11 kupača od čega je na hrvatskom dijelu Jadrana stradalo njih devet.

Ovaj će te podatak zasigurno iznenaditi ali nemoj se odmah prepasti. Morski pas kučak se odlikuje vitkim tijelom šiljastom gubicom i umjereno velikim očima. Kod nas žive čak 54 vrste morskih pasa.

Od 1940godine morski psi se već rijetko viđaju uz našu obalu. U Grebaštici naselju nedaleko od Šibenika snimljen je morski pas koji je dolutao u plićak. Mogu narasti do dužine od 5m a obitavaju uz obalu u epipelagijalu te otvorenom moru najčešće do 150m dubine a ponekad čak i do 700m.

Svi morski psi u Jadranu. 2 min čitanja - 23062015. Budući da s toplim vremenom polako počinje i sezona kupanja nije loše prisjetiti se koje sve životinje mogu biti neugodne.

Australac poginuo u napadu morskog psa u popularnom turističkom odredištu. 2910 likes 8 talking about this. Morski pas u neumu ide ka plivacima.

Svi znamo da veliki bijeli morski pas živi u našem moru ali fotografije ove vrste vrlo su rijetke a video zapisi još i rjeđi. Češkog turista ubio morski pas u Crvenom moru Svijet 05. Iako Jadransko more spada u kategoriju posve sigurnih incidenti s morskim psima su se ipak događali.

Pas koji živi u Jadranu koji uglavnom jede ribe i mali plijen rijetko napada ljude ali rijetko nije nikad i rijetko nije baš neka utjeha kupačima na Korčuli kojima se približio. Modrulj je jedna od 29 vrsti morskih pasa koji obitavaju u Jadranu. Najčešće zabilježene vrste u Jadranu.

Otada se je razvilo preko 400 vrsta raznolikih vrsta morskih pasa a njih tridesetak obitava stalno ili povremeno u Jadranskom. U Jadranu je dosad zabilježeno 12 porodica reda Squaliformes s 29 vrsta T ablica 1. U Jadranu snimljena velika bijela psina.


Ima Li Morskih Pasa U Jadranu Travel Advisor


Video Rijetka Snimka Velike Bijele Psine U Jadranu Morski Hr


Ima Li Morskih Pasa U Jadranu Travel Advisor


Morski Psi Na Jadranu U 150 Godina Stradalo 11 Kupaca Bljesak Info Bh Internet Magazin


Related Posts

Objavi komentar