Autor slika teme: Igniel

Prijavi zloupotrebu

Hrvatska Pasmina Pasa

Objavi komentar

Zelena knjiga izvornih pasmina Hrvatske. Psi mačke i pitome vretice u pratnji posjednika koji se provoze preko područja Republike Hrvatske te oni koji privremeno borave u Hrvatskoj moraju prije ulaska u zemlju biti označeni mikročipom koji mora biti upisan u valjanu EU-putovnicu za kućne ljubimce ili certifikat izdanu u skladu s važećim zakonodavstvom Europske unije.


Najpopularnije Pasmine Pasa U Hrvatskoj Index Hr

Opasan pas može biti bilo koja jedinka te vrste podrijetlom od bilo koje pasmine koja je.

Hrvatska pasmina pasa. Republici Hrvatskoj RH je prema podacima iz računalne aplikacije Lysacan Ministarstva poljoprivrede u 2017. Do 3112 bilo 369 446 a u 2018. Priloga Pravilnika o uzgoju pasa svih pasmina Hrvatskoga kinološkog saveza.

U gradskim sredinama umjesto stada čuvati će obitelj. Poznati su i slučajevi kada su njemački ovčari branili svoje vlasnike od velikih životinja poput medvjeda. Listajte ili putem tražilice pronađite pasminu koja vas zanima.

Sve vrste pasa sa slikama sadrže popis koji se dijeli po abecednim redoslijedu. Ova podjela napravljena je kako biste lakše pronašli određenu rasu pasa koju tražite. Chihuahue imaju tek 27 kilograma i 20 centimetara do ramena.

Sada ste iskusniji shvatili ste da vaš kućni ljubimac i nije baš najkvalitetniji predstavnik pasmine no ništa se ne mijenja Vi ga i dalje volite. Naime vlasnik psa koji je životinju uredno registrirao čipirao i kastrirao pokazuje odgovornost prema držanju životinje te samim time smanjuje mogućnost da će njegov pas uopće ući u skupinu opasnih pasa članak 2. PASMINE PASA Pas je postao čovjekov najbolji prijatelj prije otprilike 12000 godina.

Chihuahua je najmanja pasmina pasa na svijetu a drži rekord i po godinama života. Godini aktivnih pasa cijepljenih protiv bjesnoće od 11. Sviđalo im se to ili ne Paris i Britney slobodno mogu svoje psiće vratiti u.

Mnoge zemlje svijeta imaju pse i pasmine pasa koji porijeklo vuku upravo iz njihovih krajeva. Iako pas potječe od vuka čovjek je selektivnim razmnožavanjem pasa stvorio razne pasmine od kojih većina na prvi pogled ne odaje povezanost s vukom. Isti je slučaj i sa Hrvatskom gdje je Hrvatski kinološki savez priznao sedam hrvatskih pasmina pasa.

Prije nego krenemo s popisom pasmina pasa ako želite nabaviti novog psa svakako vam savjetujem da. Uvjeti ulaska pasa i mačaka u Hrvatsku. Najveća baza službenih i registriranih FCI AKC i The Kennel Club uzgajivačnica pasa na svijetu.

Pravilnika o opasnim psima. 2 Obvezno školovanje ispit poslušnosti za psa pratitelja s uključenom provjerom socijalizacije opasnog psa provodi se prema programu Pravilnika športske radne kinologije Hrvatskoga kinološkog saveza. 43 rows Danas se u Republici Hrvatskoj uzgaja 9 izvornih i ugroženih pasmina ovaca 4 pasmine.

Pasmine pasa razlikuju se izgledom veličinom karakter. Odlučili smo zato da o tome koje su pasmine u Hrvatskoj najpopularnije svojim glasovima odlučite vi vjerni čitatelji stranice Index Ljubimci. Među hrvatske pasmine pasa ubrajaju se hrvatski ovčar tornjak dalmatinski pas istarski gonič kratke dlake istarski gonič duge dlake posavski gonič mali međimurski pas - međi.

Pobjednik kategorije najmanje pasmine pasa. Ipak potrebno ga je socijalizirati kako. Njemački ovčar vrlo je odan i sa članovima svoje obitelji razvit će čvrstu povezanost.

Njihovi vlasnici moraju odgovarajućim odgojem iili školovanjem ili drugim mjerama u odnosu na držanje i kretanje kućnog ljubimca osigurati da životinja nije. Za jednu ili više pasmina možete glasati klikom na strelicu s lijeve strane do 31prosinca 2016 nakon čega ćemo objaviti listu 10 najpopularnijih pasmina pasa u Hrvatskoj. Traži Pregled svih pasmina pasa.

Zelena knjiga izvornih pasmina Hrvatske Ozimec R Marković D Jeremić J. Podatke za ovu godinu nemamo no sudeći prema posljednjim događajima ne bi nas čudilo da bude rekordna. Dokaz tome su brojni zapisi i umjetnička djela na kojima se dalmatinski psi nalaze poput oltarne slike Majke Božje s Isusom i anđelima za koju se pretpostavlja da je nastala u 16 stoljeću.

Inače se svake godine odabire koje su najpopularnije pasmine pasa u Hrvatskoj na temelju kriterija Hrvatskog kinološkog savezaGlavni kriterij je najveći broj uzgojenih pasa na području države. Državni zavod za zaštitu prirode Brošura Izvorne pasmine u Hrvatskoj. Mogu doživjeti čak 20 godina uz svoje vlasnike kojima su neizmjerno odani.

Deset najpopularnijih pasmina u Hrvatskoj. OVDJE pročitajte koje pasmine najčešće napadaju ljude. Nažalost povećan je i broj napada pasa na ljude.

Ipak je on vaš prvi pas vaša maza nabavljate i drugoga psa ali sada opreznije više znate. Po broju upisanih sportskih pasmina pasa najpopularniji psi u Hrvatskoj su. Stranica Povjerenstva za rad sportskih pasmina pasa Hrvatskog kinološkog saveza.

1048 likes 12 talking about this. Istražite naše detaljne upute za više od 300 pasmina pasa. Konkretno u odnosu na 328 napadaugriza koliko ih se dogodilo 2017 prošle godine dogodilo se njih 347.

Our goal is to breed healthywell socialized and beautiful Tornjaks with a. U Zelenoj knjizi izvornih pasmina Hrvatske predstavljene su sve 33 hrvatske priznate izvorne pasmine domaćih životinja. Tornjak je prije svega pas čuvar stada koji uvijek ima određenu dozu agresivnosti.

Vjerujete li da su jorkširski terijeri mopsovi ili neki drugi patuljasti psi godinama isticani kao omiljene igračke naših ili svjetskih celebrityja najpopularnije pasmine u Hrvata prevarit ćete se. Državni zavod za zaštitu prirode Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Hrvatska poljoprivredna agencija Zagreb. Type 2 or more characters for results.

Važno je napomenuti da to što se neka pasmina najviše uzgaja ne znači nužno da je najbrojnija no ovo je najbliža brojka koja se mogla dobiti. Povijest pasmine Osim što je najpopularnija vjerojatno je i najstarija hrvatska pasmina pasa koja na području lijepe nam naše živi stoljećima. Doznajte stručne informacije o naravi i potrebama više od 300 pasmina pasa.

Pretražite uzgajivačnice pasa u svojoj blizini. Pretragom naše baze mogu se pronači samo ovlašteni uzgajivači pasa. Naime izvorne pasmine zauzimaju važno mjesno u očuvanju biološke raznolikosti to više što su i mnoge druge rijetke i endemične vrste divljih životinja vezane uz staništa na kojima su živjele izvorne pasmine.

Športska radna kinologija Hrvatska Zagreb Croatia. Hrvatska Dika is a small family kennel where our dogs are full family memberswho are taking part in the daily family life.


Izvorne Hrvatske Autohtone Pasmine Pasa Hrvatski Kinoloski Savez


Nacionalna Bastina Hrvatske Autohtone Pasmine Pasa


Znate Li Koje Su Hrvatske Pasmine Pasa Rtl Zivot I Stil


Glavna Izlozba Hrvatskih Autohtonih Pasmina Pasa


Related Posts

Objavi komentar