Autor slika teme: Igniel

Prijavi zloupotrebu

Morski Pas Glavonja

Objavi komentar

Morski pas glavonja koga su u četvrtak kod ostrva Mamula ulovila braća Lakičevići iz Bjelila završio je ponovo u moru pa od spektakularnog ulova morske nemani duge skoro 4 metra i teške preko pola tone ribari nisu imali nikakve koristi prenosi portal Vijesti. Wikipedia Morski pas mekuš.


Fotogalerija Pogledajte Kakvi Sve Morski Psi Zive U Jadranu Ima Ih Na Tisuce A Dvije Su Vrste Opasne Za Ljude Rtl Vijesti

Ova česta vrsta u Jadranu naraste do dužine oko 160 centimetara.

Morski pas glavonja. U Jadranu je najveći uhvaćeni zabilježeni primjerak bio dug 496 cm no mogu narasti i do 8 metara. U Jadranu živi i najbrži morski pas na svijetu pas kučak ili psa mako. Zašao je za zidić i mislili smo da je otišao no samo kratko kaže nam ronilac.

A Velika bijela psina b Pas lisica c Modrulj d Pas glavonja 5 Kako se zovu dva najpoznatija sisavca u Jadranskome moru. Zašao je za zidić i mislili smo da je otišao no samo kratko kaže nam ronilac. PODGORICA - Na samom ulazu u Bokokotorski zaljev u četvrtak je ulovljen morski pas dug četiri metra a težak više od 500 kilograma prenosi portal podgoričkog dnevnika Pobjeda.

Bio je to morski pas volonja poznat i kao glavonja dugačak oko 35 metara. Ovakva polja trebala bi. Sam pogled na modrulja ulijeva nelagodu.

U Jadranu je relativno rijedak. Njegovo je vitko tijelo pojam za eleganciju ali i snagu te nemilosrdnost. Glavonja je vrsta je morskog psa kojeg kod nas nazivaju i pas glavonja šestoškrgaš pas volonja sivac sivi morski pas pas volonja šestoškrgaš.

Psina golema Cetorhinus maximus velika bijela psina Carcharodon carcharias pas lisica Alopias vulpinus pas glavonja Hexanchus griseus kučak Isurus oxyrinchus i psina zmijozuba petošiljka Odontaspis ferox. Morski psi se mogu razmnožavati viviparno oviparno ili ovoviviparno Pough i sur. Morski pas mačka mrkulja.

Od spektakularnog ulova morske nemani od četiri metra i teške preko pola tone Lakičevići nisu imali nikakve koristi jer meso ove ajkule nije za jelo. Morski psi u otvorenom moru 21. Široko je rasprostranjen u toplim i umjerenim morima.

No poznato je da u Jadranskom moru živi 30-ak vrsta morskih pasa od kojih neki u Jadran dolaze. No ne više ispod njih. Vrsta je široko rasprostranjena u Jadranu a narastu do 14 metra.

Morski pas glavonja kojeg su jučer kod otoka Mamula ulovila braća Lakičevići iz Bjelila završio je ponovo u moru pa od spektakularnog ulova morske nemani duge skoro 4 metra i teške preko pola tone ribari nisu. Porodica Hexanchidae Hexanchus griseus Bonnaterre 1778 glavonja Glavonja je morski pas kratke glave i debelog trupa s relativno malim perajama a može doseći dužinu od 5m i težinu od. Ostali morski psi većinom žive u otvorenom moru te se ne.

Najmanja vrsta morkog psa u Jadranu kostelj dugačak je svega 60 centimetara a živi na dubinama do 2000 metara. Kraj Rijeke ulovljen morski pas dugačak 5 metara. Iskidali smo je u pokušaju da iskoristimo njeno meso.

Ova vrsta je jedna od većih vrsta naime najveći uhvaćeni primjerak imao je 482 centimetara Tijelo mu je vrlo snažne građe a njuška opravdava njegovo englesko ime bluntnosetuponosni. No ne više ispod njih. Ipak su impresivni i ljepotom i kao čuvari ravnoteže eko- sustava.

Ovaj put se pojavio u ravnini s roniocima. U Jadranskome moru ima mnogo morskih pasa no kako nisu ni veliki niti krvožedni kao neki koji žive u oceanima nisu ni pretjerano poznati. Radi se o grabežljivcu koji se hrani drugim vrstama morskih pasa ali i morskim sisavcima poput tuljana.

Može narasti do čak 5 metara a težiti i do 600 kilograma. Morski pas glavonja ili volonja kojeg su kod ostrva Mamula ulovila braća Lakičevići iz Bjelila završio je ponovo u moru. Morski pas modrulj Prionace glauca Pas modrulj Prionace glauca najopasniji je od svih jadranskih morskih pasa ali su vrlo mali izgledi da će napasti ljude.

Modrulj je među najugroženijim vrstama na svijetu a zaštićeni su i pas lisica psina zmijozuba mlat pas tupan te glavonja i volonja. Relativno rijedak u Jadranu može narasti do čak 5 metara a težiti i do 600 kilograma. Nakon nekoliko trenutaka počeo se vraćati prema njima plivajući.

Tijelo mu je vrlo snažne građe a njuška opravdava njegovo englesko ime bluntnosetuponosni. Trošiljka žutuga i kučina većinom žive na otvorenome moru. Zavladala je potpuna panika.

2 min čitanja - 23062015. U mreži za palamide koju smo spustili u more zatekli smo morskog psa teškog preko pola tone. Morski pas glavonja lat.

Morski pas volonja vraćen u more Objavljeno 11012013. A Dobri dupin i sredozemna medvjedica b Morski pas modrulj i morž c Kit i Morska krava d Sirene i perajari 6 Kako se zove strogo zaštićena vrsta tuljana na rubu izumiranja. Riječ je o vrsti koja se popularno naziva glavonja i jedna je od 26 vrsta koje su uočene u Jadranu.

10 njegovoj glavi pomiču naprijed- nazad uslijed plivanja P aulin 1995. Ovi problemi mogu biti svladani ako primjerice morski pas izvede informaciju magnetskog polja iz oscilirajućih električnih polja koja nastaju kako se ampule na. Morski pas koji je snimljen kod Makarske izazvao je veliki interes javnosti.

Bio je to morski pas volonja poznat i kao glavonja dugačak oko 35 metara. Morski je pas ulovljen na oko 15 milja od budvanske obale a radi se o rijetkom primjerku morskog psa hex poznatom i kao pas glavonja. Spada u veće vrste morskih pasa.

Nekad vrlo čest u Jadranu danas je i on zaštićen. Screenshot Morski pas glavonja. Zato su svi morski psi u Jadranu na neki način živi fosili a među njima se ističe morski pas glavonja iz roda morskih pasa koji su se pojavili u ranoj Juri davno prije grupe iz koje podrijetlo vuku svi današnji morski psi.

Hexanchus griseus kod nas se ali i na engleskom još naziva i šestoškrgaš jer za razliku od ostalih morskih pasa ima šest a ne pet škrga. Ribari s riječkog broda Mali Mate ulovili su morskog psa dugačkog 496 metara. Zavladala je potpuna panika.

U Hrvatskoj su u 150 godina morski psi ubili devet kupača. Od velikih vrsta zabilježene su. U nas ga ljudi zovu još i glavonja šestoškrgaš pas volonja sivac sivi morski pas i pas volonja šestoškrgaš.

Svi morski psi u Jadranu. Umjesto straha moramo se diviti ovoj predivnoj životinji. Nakon nekoliko trenutaka počeo se vraćati prema njima plivajući.

Kako je morski pas ugrožena vrsta u Hrvatskoj su zaštićeni pas lisica psina zmijozuba pas tupan mlat glavonja i kučak najbrži morski pas na svijetu. Hexanchus griseus vrsta je morskog psa kojeg kod nas nazivaju i pas glavonja šestoškrgaš pas volonja sivac sivi morski pas pas volonja šestoškrgašOva vrsta je jedna od većih vrsta naime najveći uhvaćeni primjerak u Jadranu imao je 496 cm. Morski pas glavonja koga su juče kod ostrva Mamula ulovila braća Lakičevići iz Bjelila završio je ponovo u moru pa od spektakularnog ulova morske nemani duge skoro 4 metra i teške preko pola tone ribari nisu imali nikakve koristi.

Ovaj put se pojavio u ravnini s roniocima. Tijelo im je vrlo snažne građe. Nakon vijesti o ovom nesvakidašnjem ulovu među kupačima na Budvanskoj rivijeri brzo se raširila panika.

Jadran je dom čak trideset vrsta morskih pasa.


Između Krka I Cresa Sreli Morskog Psa Glavonju Tportal


Glavonja Wikipedia


Glavonja Zivotinje U Moru


Najveci Glavonja Jadrana Ima Pet Metara I Oko 600 Kilograma 24sata


Related Posts

Objavi komentar