Autor slika teme: Igniel

Prijavi zloupotrebu

Grenlandski Morski Pas

Objavi komentar

Grenlandski morski psi koji inače rastu samo 1 centimetar godišnje žive stotinama godina. Najkraće na našem planetu žive Vodencvjetokrilaši.


Grenlandski Morski Pas Moze Da Zivi 400 Godina

Grenlandski morski psi najdugovečniji su kičmenjaci na Zemlji rekli su naučnici a prenosi BBC.

Grenlandski morski pas. Grenlandski morski pas živi u hladnim vodama Sjevernog atlantika i Arktika iako je viđen i u vodama blizu Francuske i Portugala te u zaljevu St. Lower caudal lobe long. Grenlandski morski psi velike su životinje koje mogu biti duge do pet metara.

Istraživači su analizirali 28 morskih pasa a za određivanje. Znali smo da se bavimo neobičnim životinjama ali mislim da su svi koji su učestvovali u istraživanju bili iznenađeni kad smo ustanovili koliko su morski psi stari rekao je pomorski biolog Julius Nilsen sa Univerziteta u Kopenhagenu. Grendlandski morski psi upravo su priznati kao uvjerljivo najdugovječniji kralježnjaci na Zemlji objavili su naučnici predvođeni morskim biologom Juliusom Nielsenom sa Univerziteta u Kopenhagenu a prenosi BBC.

Prosječna životna dob im je 272 godine ocjenjuju autori studije koja je objavljena u časopisu. Grenlandski polarni morski pas je preživio među predstavnicima životinjskog svijeta. Danski istraživači našli su grenlandskog morskog psa starog oko 512 godina.

Grenlandski morski pas. Analizom 28 vrsta morskih pasa čija se dob određivala metodom radioaktivnog ugljika procijenjeno je kako je jedna ženka grenlandskog morskog psa koje nazivaju i. Grendlandski morski psi najdugovječniji su poznati kralježnjaci na Zemlji rekli su znanstvenici a prenosi BBC.

Grenlandski morski psi dolaze blizu površine na mjestima gdje im je voda dovoljno hladna. Ne razmnožavaju se do 150. Nekad najbolju terapiju pružaju životinje Gen koji popravlja DNA.

Istraživači su analizirali 28 morskih pasa a za određivanje njihove dobi koristili su se metodom radioaktivnog ugljika te su procijenili da je jedna. A gigantic heavily-bodied dogfish shark with a moderately long rounded snout and small low dorsal fins. Grönland köpek balığı 中文.

Dug je 55 metara i smatraju da su otkrili najstarijega kralježnjaka na Zemlji. Medium grey or brown in color sometimes with transverse dark bands or small light spots Ref. Kao što je utvrđeno očekivano trajanje života je do 500 godina.

Spori su plivači a može ih se naći u hladnim dubokim vodama Sjevernog Atlantika. Upravo se grenlandski polarni morski pas smatra prvakom u pogledu dugovječnosti. Grenlandski morski pas najdugovječniji kralježnjak živi 400 godina.

Grenlandski morski psi mogu narasti i do 73 metara što ih čini jednim od najvećih riba i najvećima u Arktiku. Velika veličina mala brzina kretanja i mala usta selachians značajno utječu na način na koji grenlandski polarni morski pas jede. Najčešće su viđeni oko Grenlanda i Islanda.

Ove dvije vrste žive sjevernije od bilo koje druge vrste morskih pasa. Istraživači su analizirali 28 morskih pasa a za određivanje njihove dobi koristili su se metodom radioaktivnog ugljika te su procijenili da je jedna ženka stara oko 400. Grendlandski morski psi upravo su priznati kao uvjerljivo najdugovječniji kralježnjaci na Zemlji objavili su znanstvenici predvođeni morskim biologom Juliusom Nielsenom sa sveučilišta u Kopenhagenu a prenosi BBC.

Istraživači su analizirali 28 morskih pasa a za određivanje njihove dobi koristili su se metodom radioaktivnog ugljika te su procijenili da je jedna ženka stara oko 400 godina. Znanstvenici su iskoristili veličinu morskog psa te zaključili da je rođen 1505. Grenlandski morski pas spolnu zrelost stiču tek nakon što ugase svjećice na torti pripremljenoj za 150.

Upper jaw with small single-cusped teeth and lower jaw with moderate-sized bent-cusped slicing teeth Ref. Otkriveno je kako su bizarni te bi mogli biti veoma važni za ekosustav oceana. Kao i ostale vrste morskih pasa tradicionalno ih se izlovljava zbog ulja iz njihove jetre koje se koristilo kao gorivo za svjetiljke dok se danas koristi u kozmetičke svrhe.

Na primjer starost jednog od njih znanstvenici bi procijenili na 392 godine s pogreškom od 100 godina. Tiburón de Groenlandia magyar. Tu spadaju kitovi pjegavi bodljikavi grenlandski polarni morski psi koji mogu živjeti i do 100 godina.

Grenlandski morski pas lat. Marko Duhić 13 kolovoza 2016. U bliskom je srodstvu sa pacifičkim psom spavačem.

Grendlandski morski psi najdugovječniji su poznati kralježnjaci na Zemlji rekli su znanstvenici a prenosi BBC. Grendlandski morski psi najdugovječniji su poznati kralježnjaci na Zemlji rekli su znanstvenici a prenosi BBC. Grenlandski morski psi najdugovječniji su poznati kralježnjaci na Zemlji rekli su znanstvenici prenose svjetski mediji.

Znanstvenici su iskoristili veličinu morskog psa te zaključili da je rođen 1505. Somniosus microcephalus također je poznat i kao pas spavač zbog svoje letargične pojave i tromog kretanja. U prosjeku vrsta preživi do 272 godine.

Grenlandski morski pas najdugovječniji kralježnjak živi 400 godina. Zbog pritiska koji već stoljećima ribari rade na morske pse grenlandski morski pas se nalazi u nezavidnoj situaciji. The Greenland shark Somniosus microcephalus also known as the gurry shark grey shark or by the Kalaallisut name eqalussuaq is a large shark of the family Somniosidae sleeper sharks closely related to the Pacific and southern sleeper sharks.

Grenlandski morski psi u godini dana narastu oko 1 centimetar pa su uz određivanje datiranja putem radioaktivnog ugljika znanstvenici utvrdili starost najstarijeg kralježnjaka na svijetu. Grenlandski morski pas spolnu zrelost stječu tek nakon što ugase svjećice na torti pripremljenoj za 150. Razumiju ljude Pas mačka zamorac.

Zabilježeni su primjerci starosti između 272 i 512 godina. Grenlandski morski pas također je poznat i kao pas spavač zbog svoje letargične pojave i tromog kretanja. Jadna mama s takvim pubertetlijom.

Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima potrebna nam je Vaša pomoć. The distribution of this species is mostly restricted to the waters of the North Atlantic Ocean and Arctic Ocean. Morski pas koji može da živi i do 400 godina.


Ovo Je Najstariji Morski Pas Na Svijetu Dosao Na Svijet Prije Shakespearea Morski Hr


Grenlandski Morski Pas Najdugovjecniji Kraljeznjak Zivi 400 Godina


Grenlandski Morski Pas Najdugovjecniji Kraljeznjak Zivi 400 Godina


Pet Vrsta Morskih Pasa Za Koje Nikada Niste Culi Scubalife


Related Posts

Objavi komentar