Autor slika teme: Igniel

Prijavi zloupotrebu

Bernski Planinski Pas U Stanu

Objavi komentar

Sada razmatram neku drugu pasminu sličnu Bernskom planinskom ali da se može prilagoditi stanu. Samo vamo pise BERNSKI a ne Bernsov planinski pas mada ja mislim da je to isto.


Bernski Planinski Pas Nezni Div Pet Magazine

U njegovoj zemlji porekla veruje se da je bernski planinski pas već 2000 godina verni pratilac poljoprivrednika.

Bernski planinski pas u stanu. Kao što mu ime kaže bernski planinski pas je podrijetlom sa švicarskih farmi a stvoren je kako za čuvanje stoke tako i za vuču kolica. 064191-9700 Evo video sam da se neko interesuje a ja gledao oglase pa da pomognem. Bernski planinski psi pripadaju skupini gigantskih pasmina čija je očekivana težina do 40-55 kgVisina odraslih ženki je 58-66 cm a mužjaka 64-70 cm.

U proljeće i jesen bernski planinski pas se linja konstantno i. Bernski planinski pas dobro će raditi iu stanu iu seoskoj kući a to je najvažnije zapamtiti pas redovito treba tjelovježbu i puno svježeg zraka. Verovatno ce i vas racun za veterinara kad je u pitanju Bernski pas biti veci nego za neke druge rase.

Bernski planinski pas osnove pasmine. Trebala sam dobiti Bernskog planinskog ali je mama pročitala da nije za stan. Bernski planinski pas ljubimac na baterije.

Živim u Zagrebu u stanu. Su ga nazvali bernski planinski pas. Karakteristike - Bernski pastirski pas je odan nežan i uravnotežen pas.

Prema strancima zna biti rezervisan. Bernski planinski pas je bio gonič domaćih životinja a koristili su ga i za vuču mlekarskih kolica. Evo video sam da se neko interesuje a ja gledao oglase pa da pomognem.

U 2255 - Bernski planinski pas. Bernski planinski pas zahtijeva puno pažnje u smislu ljubavi maženja i barem dodira s ljudima. Pre nešto više od dva veka više od trećine Švajcaraca bavilo se poljoprivredom i ovaj pas uvek im je bio veran pomagač gonič i čuvar stada.

Odaberite područje i pretražite Bernski planinski pas. Od tada je rasa u odnosu na ostale švajcarske planinske pse nazvana samo bernski planinski pas Berner Sennenhund. Uvek je spreman za igru I interakciju sa ljudima.

Ovo je vrlo stara pasmina i pominje se da je u rimskoj vojsci korišćen kao borbeni pas koji je unosio nemir u neprijateljskim redovima. Mužjaci znaju biti pomalo dominantni. Postao je švajcarski nacionalni pas a 1908.

Bernski planinski stenad na prodajuod odlicnih roditeljaOcisceni od parazita vakcinisaniMesto Milesevo kod BecejaTel063525712. Pekinezer i bernski planinski pas. Korišćen je kao pas čuvar gonič stoke i pas za vuču.

Bernski Planinski Pas Zepce. Zemlja njihova podrijetla je Švicarska gdje su na početku u dolinama i planinama čuvali stada i tjerali goveda čuvali kuće nosili teret i vukli saonice s. Obožava decu i jako je dobar i sa ostalim životinjama.

Bernski planinski psi su. Iako mogu živjeti u stanu najsretniji će biti u kući s mogućnošću izlaska u dvorište. Odaberite područje i pretražite Bernski planinski pas.

Na izložbi u Burgdorfu 1910. Danas je bernski planinski pas zahvaljujući. Bernski Planinski Pas Nezni Div Pet Magazine.

Bernski planinski pas prepoznatljiv je po velikoj i snažnoj građi tijela koje je prekriveno umjereno dugom lagano valovitom dlakom. Bernski pas sklon je razlicitim vrstama bolesti i osetljiv na sve vrste raka i displazije. Često ćete ih vidjeti kako se naslanjaju na vaše noge i sjedaju na stopala.

Nisu baš navikli na velike vrućine stoga ovu pasminu ne treba izlagati velikim naporima pri visokim temperaturama. Također idealan je pas za čuvara i. Pasmina je izvrsna radne kvalitete Za njihov razvoj potrebno je uložiti malo truda i trajno se uključiti u obuku pasa.

The Bernese Mountain Dog is a striking. Ovi psi mogu živjeti u stanu i kući makar bi vam to mogla biti komplikacija radi veličine pasa. Dakle radi se o velikim čvrstim prijateljskim i smirenim psima.

Iako masivne građe bernski planinski pas je izuzetno okretan. Izgled - Ovo je veliki pas mišićave i snažne građe tela. Pretražite Bernski planinski pas uzgajivačnice u svojoj blizini.

Trebao bi biti privržen obitelji djeci po mogućnosti malo lajati biti koliko može miran i voljela bih da se. Pretražite Bernski planinski pas uzgajivačnice u svojoj blizini. Bernski planinski pas ili Bernski pastirski pas je vrsta pastirskog psa duge istorije koja potiče iz okoline Berna u Švajcarskoj.

Karakteristike Bernski pastirski pas. BERNSKI planinski pas štenad. Stan standard stanu stenci stopalo svijetu tezina tigrasti tisnom tornjak tornjaka trese trupan tulearski udruga umaku uzgajivacnica uzgajivacnice velicina velicine velike veliki velikih.

Bernski planinski pas je veliki radni pas sa švicarski farmi koji osim dobrih radnih karakteristika ima i dobre karakteristike za život u stanu i kući. Traže stalnu ljudsku pažnju i ljubav. Vecina uginjava od raka mada dosta cesto se javlja i displazija bolesti srca torzija zeluca alergije i toplotni udari.

Ona ga štiti od hladnoće pa će se bernski vrlo rado igrati u snijegu. Razmišljate li o nabavci psa kao što je Kitty trebali biste biti upoznati s osnovama pasmine. Bernski planinski pas ima predivnu dugu crnu dlaku.

Psi su se raširili po celoj Švajcarskoj a ubrzo i u susednoj Nemačkoj. Bernski planinski pas forum. Inteligentni nježni odani vjerni.

Najveća baza službenih i registriranih Bernski planinski pas uzgajivačnica na svijetu. Najviše ih je bilo južno od Berna u kraju Durrbach a domaćini su ga zvali Durrbachler. Gde su mnogi seljaci iz okoline doveli pse sakupilo se 107 pasa ove rase.


Rase Pasa Bernski Planinski Pas Koji Skoro Nikad Ne Laje Djole Dog


Bernski Planinski Pas Nezni Div Pet Magazine


7 Razloga Zasto Bernski Planinski Pas Mozda Nije Pas Za Vas Bernski Planinski Pas Blog Ljubitelja Pasmine


Bernski Planinski Psi


Related Posts

Objavi komentar