Autor slika teme: Igniel

Prijavi zloupotrebu

Pirinejski Planinski Pas

Objavi komentar

Pirinejski planinski pas. Njegovi predniki so tibetanski mastif bernardinec in novofundlandec.


Pin On Psi

Pirinejski planinski pas 7 mjeseci ZOYLA.

Pirinejski planinski pas. Njihov veliki kadar kreće se brzinom i okretnošću a ipak su poznati po mirnom držanju. Najveća baza službenih i registriranih Pirenejski planinski pas uzgajivačnica na svijetu. Vjeruje se da su njegovi preci bili veliki psi koji žive u dalekoj prošlosti u Aziji.

U francuskim Pirenejima gdje su se prvi put pojavili koristili su ih. To potvrđuju i iskopavanja. Voli da laju noću nepoverljiv je prema strancima i dobar je čuvar.

Bernski planinski stenad na prodajuod odlicnih roditeljaOcisceni od parazita vakcinisaniMesto Milesevo kod Beceja. To znači da pirinejski planinski pas može biti malo tvrdoglav pa imajte na umu da ih što prije počnete trenirati i družiti. Psi ove pasmine igrali su ulogu pastira i zaštitnika stada stoke.

Ovo je pas koji je miran i nežan sa decom bez obzira na svoju veličinu i težinu ali vrlo oprezan kada ima ulogu čuvara. Veliki pas impozantan i solidno građen ali nije lišen izvesne elegancije. Datum postavljanja oglasa.

Ova veličanstvena rasa nije samo prirodni pas čuvar već je i nežna i dobra prema deci. Izgled - Veliki pas. Osnovne informacije Lokacija Primorsko-goranska Rijeka Drenova Pasmina.

Debeo mlitav limfatičan pas ili naprotiv pas. Maremano abruceški pastirski pas. Svako Pirinejski planinski pas štene na Wuuff potiče od verifikovanog odgajivača posvećenog pravilnom odgoju pasa koji se trudi da štencima obezbedi sve najbolje.

Njegov daleki predak je tibetanska doga odnosno tibetanski mastif što znači da pirinejski pas vuče poreklo iz Azije. Odaberite područje i pretražite Pirenejski planinski pas. Pirinejski planinski pas jeste rasa koja se dugo godina na području Španije i Francuske koristila kao ispomoć u stočarstvu.

Pirinejski planinski pas je životinja čija je domovina Pirenejska planina to se može zaključiti iz naziva pasmine. Takođe Wuuff će se uvek truditi da vam pruži sve neophodno da biste napravili pravi izbor i želimo da znate da je. Pomagali su čobanima u čuvanju stada odbrani od vukova medveda i drugih uljeza.

11837779 Podijeli Spremi HKS Da. Portugalski pas za vodu. Pronađeni su ostaci velikih pasa koji su živjeli prije 6000-8000 godina.

Pirinejski planinski pas dobroćudne je naravi poslušan i vrijedan privržen vjeran i strpljiv. 39-52 kg ženke Visina. Ali krenimo iz početka.

Prodaje se muško štene vrhunskih roditelja pasmine Veliki Švicarski planinski pasŠtene sa rodovnicomRodovnik šteneta te roditelja šaljemo na upitŠtene se nalazi u NovskojHrvatskaZa sve informacije 385915099823. Pirinejski planinski pas je francuskog podrijetla. Pirinejski planinski pas Izgledaju neizmjerno snažno a opet dobro uravnoteženo i elegantno ravnomjernog i glatkog kretanja podržanog snažnim zadnjim dijelom tijela.

Pirinejski planinski pas je daleki potomak tibetske doge i rođak je bernandinca. Treba mu dvorište no ako ga silno želite a imate prostran stan ne oklijevajte on će se prilagoditi. Pirinejski planinski pas džin dobrog srca Pirinejski planinski pas jeste rasa koja se dugo godina na području Španije i Francuske koristila Pastirski psi.

Pirinejski planinski pas kritike to potvrđuju rado će čuvati malu djecu vlasnika osjeća se sjajno u seoskim kućama voli putovati kolima i uživa biti u središtu pažnje na izložbama. Opšti izlged koji ostavlja utisak glomaznosti bez elegancije ili ukazuje na sličnost sa bernardincem tervirenom ili leonbergerom. Prema znanstvenim podacima životinja se pojavila na Zemlji prilično dugo - prije otprilike 8 tisuća godina.

Grijeh ga je kažu poznavatelji te pasmine držati u stanu. Trebat će mu puno vaše ljubavi nježnosti ali i. Ovi psi stvaraju ogroman dojam na svoju vanjštinu posebno one ljude koji se nikad ranije nisu susreli sa životinjama ove veličine.

U svom životnom veku je čuvao dvorce stada ovaca a danas je izvrstan kao pas čuvar i kućni ljubimac. Pretražite Pirenejski planinski pas uzgajivačnice u svojoj blizini. Pirenejski planinski pas trening i socijalizacija Pirenejski planinski pas je divovska pasmina koja bi se trebala pravilno trenirati i socijalizirati kako ne biste završili s velikim psom kojeg ne možete kontrolirati.

Izvira iz Pirenejev kjer je služil predvsem kot čuvaj ovac. Bijela moguća siva ili svijetlosmeđa područja na glavi Očekivani životni vijek. Pirinejski planinski pas Chien de Montagne des Pyrénées je velik i impozantan pas snažne građe koji je prema FCI Fédération Cynologique Internationale - Međunarodna kinološka organizacija klasifikaciji smješten u Grupu 2 pinčeri i šnauceri molosi i švicarski pastirski psi.

Pirenejski planinski pes je vsaj 5000 let stara pasma. Drugod po svetu je postal poznan konec 19. Cijena 5000 kn 668 Pošalji poruku Veleprodajna cijena.

Karakteristike Pirinejski planinski pas. 10 do 12 godina PODRIJETLO Pirinejski planinski psi uzgajani su stoljećima kako bi radili s pastirima i drugim. Dobro se slaže sa mačkama i drugim životinjama kao i psima koji ga ne ugrožavaju.

65-75 cm ženke Dlaka. Pasmine- Pirinejski planinski pas OSOBINE Podrijetlo. Pirenejski planinski psi ili Pyrs su obično bijeli ili bijeli s mrljama boje jazavca vučje sivim limun narančastim ili smeđim na glavama ušima i korijenu repa.

Pudla patuljasta srednja i velika Poljski španijel. Datum postavljanja oglasa. Duga ravna gusta Boja.

Veliki Pirinejski planinski pas je blagi pratilac i budan čuvar kuće i porodice. Karakteristike - Hrabar pas čuvar stada ali i dobroćudni i veran kućni ljubimac. Blu mastif Engleski mastif Dogo Argentino Pirinejski mastif Bordoška doga Njufaundlender Blu mastif Brazilski pas- Fila brasiliero Pirinejski planinski pas Bernski planinski pas Njufaundlender Bernandinac crni ruski terijer Nemačka doga pera de presa canario cane corso napuljski mastif Veliki švajcarski planinski pas štenci i odrasli psi za parenje.

Plavi oštrodlaki gaskonjski gonič. Ta velik močno grajen vendar eleganten pes lahko v višino doseže med 65 in 80 centimetrov in tehta.


Pin By Hrvojka Gasparini On Mama I Ja Moda Animals Labrador Retriever Croatia


Pin On Great Pyrenees


Iris Iris Baubau Vitadacani Montelibretti Canechedorme Datemiunazampa Ilmiocane Amicopeloso Amicoa4zampe Bau Wofwof Co Dog Photograph Dogs Dog Love


Puppy Golden Retriever Images For Desktop And Wallpaper Picture For Desktop Golden Retriever Puppy Golden Retriever Puppies


Related Posts

Objavi komentar