Autor slika teme: Igniel

Prijavi zloupotrebu

Morski Pas Opasan

Objavi komentar

Jedna je od brojnih vrsta morskih pasa koje postoje već 450 milijuna godina. Morski pas morskog psa opasan je za čovjeka čak iu svježoj vodi rijeka.


Morski Pas Ponovno Snimljen Kod Makarske Priblizio Se Brodu S Turistima Tportal

Biolozi su otkrili da nema okusne pupoljke pa je logično da guta sve na što naiđe jer hrana je njemu kao i svima.

Morski pas opasan. Može se približiti obali otići do velikih dubina. Sposobnost da se vidi u mraku i prirodni dar prerušavanja čine predatora izvrsnim lovcem. Ne zato što su zločesti ili zli nego zato što ih je oblikovala priroda.

Opasan mu je tek ubod ali ne tako da bi čovjeku ugrozio život. Hrani se gotovo svime što se pokreće a mnogi od tih predstavnika predstavljaju stvarnu opasnost za ljude. Morski pas modrulj Prionace glauca Pas modrulj Prionace glauca najopasniji je od svih jadranskih morskih pasa ali su vrlo mali izgledi da će napasti ljude.

S bijelom to čini čak i izgled. Mako morski pas koji probija oklop je kao metak. Morski pas je opasan za ljude.

Morski pas modrulj. Jedan od najpoznatijih morskih pasa u Jadranu modrulj je opasan za kupače iako se hrani ribom i glavonošcima a aktivniji je noću te se rijetko približava obali. Sam pogled na modrulja ulijeva nelagodu.

Prednji prednji rub ove životinje je ravan a dorzalna peraja je srpastog oblika. Međutim unatoč svojoj kompaktnosti plavi morski pas ima relativno velike i moćne prsnim perajama. Vjerojatno je riječ o psu čukovu ili glušcu.

A i ti neće pojesti čovjeka bez obzira na to što se jedan od njih zove pas ljudožder. Vizualno se čini da ova riba doživljava strašnu nelagodu prilikom kretanja. Morski pas morskih glava manje je opasan u okolišu.

Bik morski pas i njegovi oštri zubi. Na našoj obali i otocima narodni nazivi još su mu azja košćak kucin kučak pas kostelj pas kostić pas košćenjak pena. Kostelj je morski pas čijeg se napada i ugriza ne treba bojati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 1915 a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIKhr. Ima vrlo fleksibilno tanko tijelo. Živi u arktičkim morima ali zaluta i južnije.

Preuzmite novu mobilnu DNEVNIKhr aplikaciju. Dugi su do 4 metra a živi od površine do 150 metara dubine. Izuzetno lijep i opasan plavi morski pas.

Gledano u noćnim zapletima to može signalizirati pogoršanje zdravlja. Mora od Jadrana do Australije. Pas ljudožder Carcharodon carcharias dug do 7 m pučinski je morski pas putnik svih tropskih i suptrop.

Po broju napada na ljude oni su samo inferiorni velika bijela psina. Jedan od najopasnijih predatora mora je glupi morski pas. Budući da je izuzetno agresivan i opasan ovaj morski pas dostiže 4 metra a malo tko se može natjecati sa svojom dinamičnošću snagom i brzinom plivanja - šala ajkula-mako može napraviti skok preko vode na visinu od 6 metara.

Duljina maka je do 35 m. Je li divovski morski pas opasan za ljude. Pogledajte ga besplatno na novatvhr.

Čini se kako je bio dezorijentiran - vrtio se u krug. Nisu baš uobičajeni u lukama. Dok leda djelimice izdigne iznad vode.

Oštro nazubljeni morski pas opasan je lako je izazvati napad. S obzirom na tako malom težinom i jakim mišićima to grabežljivac može razviti u brzini vode opasan. Drugi predstavnik većih morskih pasa koji nije opasan je sjeveroatlantski morski pas Certo-hinus maximus ili atlanska psina.

Najveći morski pas u Jadranu je psina golema druga najveća riba na svijetu odmah nakon kitopsine. Divovske ribe nisu rijetkost u modernom vremenu. Ovaj faktor ovisi o staništu - naime obalna ili.

Umjesto straha moramo se diviti ovoj predivnoj životinji. Kao i slavni bijeli morski pas mako može biti opasan za ljude. Njegovo je vitko tijelo pojam za eleganciju ali i snagu te nemilosrdnost.

Ako spavač vidi sebe u ulozi takvog grabežljivca tada mu Svemir daje znak da je previše zla osoba ne poštujući mišljenja drugih osvetoljubiv izdajnički. Zato neka nam ova suradnja na relaciji ribar - morski pas - znanstvenici bude primjer. About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy Safety How YouTube works Test new features Press Copyright Contact us Creators.

Ali u većini slučajeva napadi na ljude su uzrokovani invazijom potonjih na sferu utjecaja makoa. Naime u Jadranu je pronađeno oko 30-ak vrsta morskih pasa a ukupno postoji otprilike 10-ak tisuća jedinkiNa sreću oni nisu ni veliki ni opasni kao neki oceanski morski psi ali su iznimno bitni za održavanje eko-sustava. Za čovjeka je tigrasti morski pas iznimno opasan.

Shark-mako s pravom zauzima peti korak u poretku. Ime je dobilo boju vitkog tijela. Živi u toplim oceanskim vodama i preferira tropsku klimu.

Pojavljujući se kao oružje u neobičnoj strijelci Oružani i opasni parodiji na nekoliko popularnih franšiza masivni kopneni morski pas izbija iz zemlje i. Morski pas morskih glava smatra se jednim od njih jer duljina njegovog tijela može doseći 6 m. Usprkos veličini nije nimalo opasan za ljude jer se hrani mekušcima i beskralježnjacima.

Nije opasan modrulj a nisu opasni ni ostali morski psi stanovnici našeg Jadrana osim jedne eventualno dvije vrste koje se u njemu povremeno pojavljuju. Najviše se voli izležavati na samoj površini i sunčati se. Najveći morski pas u Jadranu je psina golema poslije kitopsine druga najveća riba na svijetuNjegova dužina može sezati i do 12 metara a unatoč.

Izdvaja se oštro na pozadini drugih stanovnika dubokog mora oblika glave. To je istodobno i najveća riba Sjeverne Amerike jer dostiže dužinu od najmanje 13 metara. Morski pas je jedan od najneobičnijih morskih života.

Najveći primjerak iznenadio je ribare veličine 45 m. Ljepota mora je od 25 do 45m. Cetorhinidae ističe se gorostasna psina Cetorhinus maximus duga do 15 m i teška oko 8 t.

Prosječna dužina do 38 m težina preko 200 kg. Proždrljiv je mesožder dokazan kao opasan ljudožder. Kopneni morski pas naoružan i opasan Kopneni morski pas je nešto što se mora vidjeti da bi se vjerovalo.

U splitsku luku u petak je ušao morski pas. Može narasti i do 12 metara što je otprilike dužina autobusa kojima mnogi rado putuju na more. Što se može reći o prehrani od istraživačima duboko more.


Morski Pas Modrulj Prionace Glauca Priroda Hrvatske


Lijep Ali Opasan Morski Pas Modrulj Stanuje I U Hrvatskoj 24sata


Osmi Putnik Da Mi Je Biti Morski Pas Nature Desktop Wallpaper Hi Tech Wallpaper Nature Hd


Je Li Opasan Strucnjak Otkriva Postoji Li Mogucnost Da Morski Pas Jucer Snimljen U Dalmaciji Napadne Ljude Dalmacija Danas Obala Otoci Zagora Najnovije Vijesti Iz Dalmacije


Related Posts

Objavi komentar