Autor slika teme: Igniel

Prijavi zloupotrebu

Morski Pas Ajkula

Objavi komentar

Zadržava se neposredno iznad koraligenog ili muljevitog dna gornjeg dijela slaza premda se susreti bilježe od 30 do 770 m dubine. Upravo zbog toga se retko viđa u blizini obale.


Morski Psi Najnevjerovatniji Napadi Ajkula Sirom Svijeta Radio Sarajevo

Treliac je umro u riječkoj bolnici.

Morski pas ajkula. Morski pas pliva u plićaku jedne hrvatske plaže. AJKULA VEĆ TREĆI PUT ZA PAR DANA SNIMLJENA U JADRANU. Plivao uz mreže za tune kad ga napao morski pas kojem su tune prirodni plen.

U kralježnjaci iz razreda hrskavičnjača. Advertisement Videti ajkulu u snu Kada u snu vidite ajkulu to je upozorenje da ćete biti u opasnosti. Beli morski pas mora da pliva 24h dnevno brzinom od 35 kmh da bi dobio dovoljno kiseonika u svoj krvotok.

U snimku koji je postavljen na Instagram vidi se kako dve ajkule. A shark is a cartilaginous normally meat-eating fishSharks is a gathering of elasmobranch fish portrayed by a cartilaginous skeleton and that possess five to seven gill cuts on the facet of the head and pectoral balances that are not combined to the head. Morski psi ili Ajkule su kičmenjaci i spadaju u grupu chondrichthyes ribe hrskavog skeleta zajedno sa ražama drhtuljama listovima testerašima i sličnim životinjama koji se sve zajedno zovu elasmobranches škrge u obliku proreza.

VELIKA AJKULA KRSTARI UZ OBALU. U Mediteranu nema zabeleženih napada koji su neprovocirani dok ih tropska mora imaju. AJKULA MORSKI PAS.

Inače modrulj je vrsta morskog psa koja najviše vremena provodi na otvorenom moru posebno na južnom Jadranu. Modrulji po pravilu ne napadaju ljude a za čoveka mogu biti opasni ako se kreću u grupama od više jedinki. Beli morski pas moze da nanjusi kap krvi u 46 miliona litara vode.

U poslednje vreme se. Neki morski psi radjaju zive mladunce a neki polazu jaja. Ajkula je potpuno iskočila iz vode a ove ajkule su teške i više od tone rekla je Rad.

Tabi TV vam predstavlja 10 Najgorih napada morskih pasa 2. Pripadaju i u grupu elasmobranches to jest riba čiji škržni otvori su u obliku proreza te zajedno sa ražama drhtuljama listovima i sličnim životinjama čine podrazred Elasmobranchii su kralježnjaci iz razreda hrskavičnjača. April 12 2016 June 25 2016.

I u ovom slučaju reč je o istom morskom psu koji je nedavno mnoge kupače naterao da dva puta pogledaju u more pre nego što se odluče da zaplivaju navodi hrvatski portal 24sata ističući da se ne radi o. Ајкуле или морски пси Selachimorpha су кичмењаци из групе рушљориба риба са хрскавичавим скелетом ChondrichthyesЗаједно са ражама дрхтуљама листовима тестерашима и сличним животињама чине групу Elasmobranchii шкрге у облику. Snimili su je turisti a ova vrsta nije opasna po ljude.

Dojla Nilsena ajkula je ujela za desnu ruku a incident je kamerom snimio Sem Škribner fotograf koji često fotografiše surfere. Do sada su viđane nekoliko puta u istom području kao i u Korčulanskom kanalu. Kod Bakra se 33-godišnji češki turista Josef Treliac čak umalo i izvukao.

Možda se borite za svoju individualnost i. Modrulji mogu biti dugački i do pet metara a jedna su 29 vrsta morskih pasa koji žive u Jadranskom moru. Teškoće ili bolest će proći mimo vas.

Prolazite kroz dugi i teški emocionalni period a možete biti emocionalna opasnost za sebe ili za druge. Ajkule retko sanjamo a ako smo skoro čitali o njima videli ih na televiziji ili uživo onda se snovi o njima ne tumače. Ljude retko napadaju ali se smatraju potencijalno opasnim morskim psima.

Nakon što se pre nekoliko dana u vodama kod Makarske pojavio modrulj omanji morski pas još jedan je uočen i u Korčulanskom kanalu. Dio su nadreda Selachimorpha. Ajkule ili morski psi su ribe grabljivice vretenastog tijela šiljate glave sa pet vrsta peraja.

Ajkule ili morski psi u sanovniku obično predstavljaju negativne snove. Shark in Different Languages. Vidjeti morskog psa u snu ukazuje na osjećaje ljutnje neprijateljstva i žestine.

Morski prasac Morski prasac iznimno je raritetna i malo poznata vrsta koja se sporadično susreće u dubokomorskim staništima istočnog Jadrana. Morski pas viđen pored Korčule. Ako bi belog morskog psa vukli kroz vodu u ornutom pravcu uggusio bih se ubrzo.

Naučnici su bili iznenađeni i otkričem da 88 posto dnevnih sati ajkule provedu na dnu mora a. DioZa još ovakvih strašnih i zabavnih videa kliknite SUBSCRIBE da biste se pretplatili na naš kana. Morski pas modrulj ili plava ajkula znatno duža od ovog današnjeg nedavno je snimljena na Korčuli gde je došla u sam plićak.

Može biti dugačka između tri i četiri metra a prosečna težina iznosi mu oko 50 kilograma. Fotograf sve snimio gledajte na svoju odgovornost. Imao je nesreću da ga ajkula zgrabi baš njega i otrgne mu obe noge i deo ruke.

Ajkula - DEVOJKU UJELA AJKULA A TINEJDŽERA 16 MORSKI PAS. Morski psi koji su opasni za čoveka U Jadranu je do danas zabeleženo 8-9 vrsta koje potencijalno mogu biti opasne za čoveka. Grad Nju Smirna Bič ponovo je potvrdio svoju reputaciju nezvanične svetske prestonice napada ajkula kada je prošlog četvrtka tinejdžera starog 16 godina ujeo morski pas dok je surfovao.

Inače morski psi godišnje u proseku ubiju oko šest osoba dok krokodili ubiju oko 1000 nilski konji više od 500 a lavovi i vukovi više od 100. Ajkula je ponovo primećena u hrvatskim vodama ovoga puta kod Makarske. Vrlo je malo takvih napada.

Modrulj je inače jedna od 29 vrsti morskih pasa koji žive u Jadranu. Očevidci kažu kako je morski pas mogao biti dug do maksimalno metar i po piše Novi list. Morski pas viđen u Jadranu dva puta u tri dana.

Pas trupan pas pena Pena spada u jedne od najčešćih ajkula. Ispitivanje je pokazalo da ajkule mogu da iskoče iz vode četiri puta za 45 sekundi.


3 Najopasnije Vrste Ajkula Na Svijetu


3 Najopasnije Vrste Ajkula Na Svijetu


Morski Psi U Jadranu Je Zabiljezeno 30 Ak Vrsta Ajkula Znate Li Koja Je Najopasnija Radio Sarajevo


Neke Od Najcudnijih Vrsta Ajkula Koje Su Ikada Postojale


Related Posts

Objavi komentar