Autor slika teme: Igniel

Prijavi zloupotrebu

Pasmina Pasa Apso

Objavi komentar

Prije nego što potražite uzgajivača lhase apso pobrinite se da je to pasmina koja odgovara vašem načinu života. Pasmina lhasa apso potiče sa Tibeta gde je ovaj pas bio veoma cenjen čuvar palata i manastira.


Lhasa Apso Fotografija Opis Pasmine Karakter Njega Video Zivotinje

Imaju budno ponašanje i cvjetanje koje zvuči kao da dolazi od puno većeg psa.

Pasmina pasa apso. The Lhasa Apso pasmina pasa datira više od tisuću godina. Pogledajte listu top 10 pasmina pasa koje mogu ostati same kod kuće i otkrite koji je najbolji pas za vas. Pasmina pasa Lhasa Apso uzgajali su sveti ljudi i plemići na Tibetu najmanje dvije tisuće godina.

Opis i standardi pasmine cijena. Stanovnici Tibeta jako su poštovali ove male pse jer su vjerovali da su to reinkarnacije svetih lama. Ne najpoznatija ali vrlo zanimljiva pasmina glatkih dlaka zatvorenih pasa.

Lhasa apso ne voli biti sam zato može imati mačku kao prijatelja za radno vrijeme učitelja. U svakom slučaju hrabrom pukovniku dugujemo slavu pasmine u Europi kao i ime koje je sinteza tibetanskog glavnog grada Lhase i drevnog imena psa. Londonska izložba pasa uzela je novog sudionika.

Dlaka je gusta i traži dnevno češljanje i održavanje. Prosečna težina psa lhasa apso je pet do sedam kilograma a životni vek 12 do 15 godina. Psi obožavaju svoje vlasnike i traže pažnju.

Nikad ih nisu prodavali ili kupovali već su ih darovali a velika čast. Unutar kuće to može biti i alarm i pas pratilac. Ova pasmina igračaka stoji između 10 i 11 centimetara s dugom tekućom ravnom kosom koja doseže pod i prekriva njihova lica.

Lhasa Apso drevna je pasmina pasa čiji se pretci protežu više od tisuću godina. Odan je i zaštitnički nastrojen. Dolaze u čak pet boja - crnoj bijeloj sivoj krem ili šarenoj a dlaka im je jako dugačka zbog čega mnogi vlasnici preporučuju obavezno šišanje svaka 2 mjeseca te četkanje svaki dan.

Naša misija je pružiti obrazovanje trenutnim i potencijalnim vlasnicima pasa. Koristili su se kao čuvari u hramovima i samostanima. Možda najpoznatiji po izgledu poput malih pokretnih tepiha ti psi su potjecali iz hladne Himalaji gdje je sve to bilo funkcionalnije nego ukrasno.

Poreklom sa Tibeta lasa apso se smatra za jednog od najstarijih pasa na svetu. Sigurno nije lak izbor između pasmina pasa Lhasa Apso i Shih Tzu. Dakle ovo je bio zadatak koji su s ponosom ispunili.

World Dog Finder vam omogućuje pronalazak stručnih savjeta vezanih uz pasmine njegu. Ovo je popularna pasmina a ako se odlučite za nju pobrinite se da nađete uglednog i registriranog uzgajivača. Ipak određenim pasminama pasa lakše pada nedostatak pažnje i u ovom članku želim izdvojiti upravo takve pse.

Porijeklom iz Tibeta ova je pasmina služila kao pas čuvar u budističkim palačama i samostanima. Teško je razumjeti gdje su uši glava tijelo i rep. Pretraži Lhasa Apso Uzgajivačnice pasa Naša misija je pružiti obrazovanje trenutnim i potencijalnim vlasnicima pasa.

Naime porijeklo ove pasmine je Kina dok je lasa apso porijeklom iz Tibeta. Možda najpoznatiji po tome što izgledaju poput malih pokretnih tepiha ovi psi potječu iz prohladnih Himalaja gdje je sva ta dlaka bila više funkcionalna nego dekorativna. Težina pasmine se kreće 45 - 81 kg a visine 25-27 cm.

Danas je Lhasa Apso poznat kao popularna pasmina pasa diljem svijeta. Standard pasmine Lhasa Apso. Apso ima zavidno strpljenje što im pomaže u dobroj komunikaciji s djecom.

Pse ove pasmine karakterizira izrazita društvenost i prijateljsko ponašanje i prema strancima i prema drugim životinjama. Pasmina je pogodna za starije ljude i obitelji s aktivnim životnim stilom. Životinje jedva dosežu 28 cm i teže 8 kg.

Ako su pridošlice prijatelji vlasnika pas će ih sigurno pustiti u svoje jato. To su simpatični suputnici s osobinama čuvara. Danas je popularan kućni ljubimac.

Lhasa Apso bili su psi koje su cijenili u svom okruženju i zato se pasmina održavala stoljećima. Pasmina pasa Lhasa Apso uistinu je drevna pasmina. Prema strancima postupaju sumnjičavo.

El Lhasa Apso danas je vrlo cijenjena pasmina pasa na natjecanjima ljepote zbog svog dugog kaputa koji ovaj pas elegantno nosi. Pas je oprezan prema strancima osjećajući uljeze počet će glasno lajati. Do danas se engleski psi smatraju najboljim predstavnicima izložbene klase Lhasa Apso.

The Lhasa Apso comes from Tibet where many live at high altitudes and the climate can be severeHe has to be a hardy little dog to withstand these conditions and this has had a great influence on his development. Ovi su psi u povijesti bili čvorovi u samostanima i palačama smještenim na Himalaji. Lhasa Apso pasmina je porijeklom iz Tibeta poznata po dugom tijelu malim nogama i prekrasnim tamnim očima.

Ugledni uzgajivač dobro se brine o svojim psima i pokazat će vam sve zdravstvene potvrde svojih uzgojnih pasa. Grafikon težine pasa prema dobi i pasmini. No izvan ove nove funkcije govorimo o vrlo drevnoj pasmini koja je nastala na Tibetu blisko koegzistirajući s tibetanskim mastifom.

World Dog Finder vam omogućuje pronalazak stručnih savjeta vezanih uz pasmine njegu te vam donosi najnovije vijesti iz psećeg svijeta. Lhasa apso ima vrlo dugački kaput koji prekriva lice. Kod ove pasmine pasa.

Pasmina pasa Lhasa Apso je doista drevna pasmina. Pripremili smo ovaj fokusirani članak u kojem su izložene glavne razlike i sličnosti Lhasa Apso-a i Shih Tzu-a. Lhasa Apso - Mali pas prepun osobnosti.

Pasmina nije osobito aktivna ali uživa u mirnim šetnjama sa svojim vlasnikom. Oba su psa super slatka i sjajno pametna što vašu odluku čini još težom. Dakle riječ je o psima koji zahtijevaju manje socijalne interakcije.


Shih Apso Lhasa Apso I Shih Tzu Mix Informacije Slike Cinjenice Psi


Lhasa Apso Kakva Pasmina Pasa Nevjerojatna I Sarmantna Lhasa Apsco Koji Hrani Stenad I Puno Odraslih


Lhasa Apso Temperament Izgled I Njega Ovog Malog Psa


Lhaso Apso Pasmine Pasa Purina


Related Posts

Objavi komentar